Saradnja sa italijanskom kompanijom „Bereta“

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se u Beogradu sa vlasnikom italijanske kompanije za proizvodnju oružja i vojne opreme „Bereta“ Frankom Beretom i njegovim saradnicima.

„Opredeljeni smo za intenziviranje vojnoekonomske saradnje u obostranom interesu, u skladu sa izraženim interesovanjima fabrika Odbrambene industrije Srbije. Posebno bih istakao potencijalne oblasti saradnje kompanije „Bereta“ sa Vojnotehničkim institutom Ministarstva odbrane i privrednim društvima Odbrambene industrije Srbije“ – rekao je ministar Vulin.

Franko Bereta je naglasio da su oni veoma zainteresovani za saradnju sa kompanijama Odbrambene industrije Srbije i Ministarstvom odbrane i dodao da je sa saradnicima već obišao privredna društva „Zastava oružje“ i „Prvi partizan“.

Ministar Vulin je dodao da je tokom prošlogodišnje zvanične posete Republici Italiji, u razgovorima sa tadašnjom ministarkom odbrane, istaknuta intenzivna saradnja u oblasti odbrane koja prati ukupne odnose dve zemlje i da su potvrdili visok stepen razumevanja i iskrenu opredeljenost za njeno dalje unapređenje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*