Saradnja zanatlija Rijeke i Novog Sada

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je potpisivanju Sporazuma o međusobnoj saradnji između Udruženja zanatlija Rijeke i Udruženja samostalnih zanatlija Novog Sada. Delegaciju Udruženja zanatlija Rijeke predvodili su predsednik Gradskog veća Andrej Poropat i načelnica Gradske uprave za privredu Jana Sertić.

Sporazumom će preciznije biti definisani uslovi za razmenu iskustava po pitanjima organizacije i aktivnostima udruženja, podsticanje saradnje kroz sportske, kulturne i druge zajedničke aktivnosti na kreiranju, konkurisanju i realizaciji razvojnih projekata.

-Potpisivanje Sporazuma između dva Udruženja jeste veoma važno, jer smo svedoci da postoje problemi u zanatstvu i da se, i u Srbiji i Hrvatskoj, sve više susrećemo sa nedostatkom zanatlija. Dva Udruženja su izrazili spremnost da unaprede saradnju i razmenjuju iskustva u oblasti zakonodavstva, obrazovanja i organizacije zanatstva i to su danas konkretizovali sporazumom. Grad Novi Sad podržava i ima odličnu saradnju sa Udruženjem zanatlija Novog Sada. Već nekoliko godina Grad u okviru svog Akcionog plana zapošljavanja finansira obuku za stare zanate. Po prvi put ove godine finansirali smo i obuku za varioce – rekao je Milorad Radojević.

On je dodao da mu je drago što su u posetu Novom Sadu i Sajmu turizma došli i predstavnici Grada Rijeke kao i 50 preduzetnika. Prema njegovim rečima, ta poseta je prilika da se razmotre mogućnosti za buduću poslovnu saradnju, i napravi kontakt između preduzetnika dva grada.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*