Saradnjom sindikata i Vlade do boljih uslova za radnike

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević izrazila je danas uverenje da će sadašnji dobri odnosi i međusobno razumevanje resornog ministarstva i sindikata doprineti rešavanju pitanja koja se tiču zaposlenih i prava radnika.

Kisić Tepavčević je na skupu kojim je obeleženo 118 godina postojanja Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) istakla da će se tako obezbediti potpisivanje novih kolektivnih ugovora za delatnosti koje trenutno nisu pokrivene njima.

Ona je naglasila da se Ministarstvo, pored kontinuiranog povećanja minimalne cene rada, u prethodnom periodu najviše posvetilo tom pitanju, što će činiti i ubuduće.

Prema njenim rečima, Ministarstvo je prethodnih meseci pokazalo spremnost i odlučnost da članove sindikata aktivno uključi u izrade svih nacrta zakona u oblasti rada.

Obe strane, kako je istakla, treba uvek da budu spremne na razgovor zarad daljeg razvijanja partnerskog odnosa i socijalnog dijaloga jer je to neophodno za ostvarivanje društvene solidarnosti i za dobrobit radnika Srbije.

Koliko god da poboljšamo položaj zaposlenih, uvek će biti prostora za napredak, a očekivanja radnika će biti veća. Tako i treba da bude i da svi zajedno težimo poboljšanju uslova rada, ali i života radnika, navela je Kisić Tepavčević.

Ministarka je čestitala jubilej SSSS, navodeći da je taj savez tokom godina postojanja ostao dostojan svojoj borbi i ciljevima.

Predsednik SSSS Ljubisav Orbović rekao je da se ta organizacija i danas bori za to da se zakonima garantuju osnovna prava radnika, pravo na osmočasovno radno vreme, pravičnu naknadu za rad, pravo na bezbedan rad, na udruživanje i kolektivne akcije.

Na skupu je govorio i predsednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić, a uručene su i nagrade za doprinos u borbi protiv COVID-19 ustanovama i pojedincima, među kojima je i direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*