Šarčević: Đaci ponovo u klupama u ponedeljak, 24. februara

Фото: Танјуг/Бојан Стекић

BEOGRAD:  Neće biti dodatnog produženja zimskog raspusta, jer je aktivnost virusa gripa u opadanju, tako da će se đaci u centralnoj Srbiji i Vojvodini u školske klupe vratiti u ponedeljak, 24. februara.

Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je za Tanjug da je mera produženja raspusta zaustavila širenje virusa gripa i da će u narednih nekoliko dana, dok su deca kod kuće, situacija biti još bolja.

Navodi da je bio u stalnom kontaktu sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, da je aktivnost virusa gripa u opadanju, da je smanjen broj obolelih za 50 odsto i da nema razloga da deca dalje gube nastavu.

Smatra da nadoknada časova neće biti problem, da đaci u centralnoj Srbiji treba da nadoknade četri, a u Vojvodini pet radnih dana.Njegova preporuka direktorima škola je da se što manje koriste radne subote zbog predstojećih takmičenja koji se organizuju vikendom.“To može da se nadoknadi pretčasima, posle časova, ali i da se produzi čas na 60 minuta. Znaju direktori škola to dobro“, kaže ministar.

Za đake u Vojvodini drugo polugodište počelo je 15. janura, ali je zbog gripa prekinuta nastava pet radnih dana.

U centralnoj Srbiji i na KiM, đaci sa zimskog raspusta trebalo je da se vrate 18. februara, ali im je raspust produzen četiri radna dana, te će drugo polugodište početi 24. februara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*