Šarčević: Zbog korone 31 maturant nije polagao prijemni

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs
BEOGRAD –

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da, zbog zaraze virusom korona, 31 maturant nije mogao da polaže prijemni ispit za upis na fakultete, koji će za njih biti organizovan u avgustu, a rezultati će se prihvatiti kao da su polagali u prvom roku.

„Ukoliko bude potrebno proširićemo kvote. U Srbiji imamo 100 fakulteta, to bi značilo da na svakom trećem proširimo za po jedno mesto“, pojasnio je Šarčević.

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

Ministar je naveo da je u planu izmena Zakona o visokom obrazovanju kako bi se omogućilo da studenti mogu da polažu ispite onlajn.

„Ako se skupština konstituiše za mesec dana imamo vremena da se do septembra urade brze pripreme za izmenu Zakona o visokom, koji bi regulisao polaganje ispita onlajn“, naveo je Šarčević za TV Pink.

On je ponovio da se za novu školsku godinu priprema više scenarija, kako će se raditi u zavisnosti od epidemiološke situacije.

Već se snimaju časovi za onlajn nastavu, ali je Šarčević više za kombinovani model, da đaci malo idu u školu, malo da se radi onlajn nastava na daljinu.

„Krenuli smo da snimamo časove, radimo po svim školskim upravama. Mislim da je bolje da kombinujemo, da nastava bude malo u školi, malo na daljinu. Taj kombinovani model je komplikovaniji za organizaciju, ali je bolji za đake“, rekao je Šarčević.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*