Sarmice od vinove loze

PRINTSCREEN
Sarmice od vinove loze punjene mesom su pravi specijalitet i za najistančanija nepca. Ukus lista vinove loze je već sam po sebi bogat i egzotičan.
Sastojci:
-svinjsko mleveno meso 500 g
-juneće mleveno meso 500 g
-crni luk 350 g
-suva slanina 100 g
-pirinač 100 g
-jaje 1 komad
-ulje 50 ml
-so 10 g
-biber 5 g
-aleva paprika 10 g
-začini sa suvim povrćem 15 g
-vinova loza 15 listova
Priprema:
Kod pripreme je bitno da se sarmice ne prekuvaju. Obavezno se služe tople, a najčešći prilozi uz njih su kiselo mleko ili pavlaka.
– Crni luk isecite na kockice i dinstajte sa slaninom na zagrejanom ulju
– Dodajte meso, začinite i sjedinite sa pirinčem
– Kada se smesa prohladi, dodajte jaje i zavijajte sarmice u prethodno izblanširane listove vinove loze
– Dublji pleh podmažite uljem, umotane sarmice poređajte, dodajte malo vode i pecite u zagrejanoj
rerni na 200°C, 40 minuta.
Način posluženja:
Sarmice servirajte i poslužite uz hladno kiselo mleko.
Prijatno!
IZVOR:🍽TOV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*