Šarović ponovo optužuje Dodika da priziva sukobe

Mirko Šarović (EPA-EFE/Ned Alley)

SARAJEVO – Predsednik opozicione SDS u Republici Srpskoj Mirko Šarović je u studiju sarajevske N1 ponovo optužio srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika da priziva sukobe i dovodi u opasnost celu Republiku Srpsku.

Komentarišući Dodikove izjave o vraćanju nadležosti, koje su sa Srpske prenete na BiH, Šarović je upitao otkud baš sada to i zašto se tih stvari Dodik nije setio kada je, kako je rekao, pre 10 ili 15 godina iste te nadležnosti glasovima njegovih poslanika preneo na nivo BiH. Tada je, kaže Šarović, procenjivao da je to dobro, ali da bi sada trebalo reći da je pogrešio, ali to ne spominje.

„Mi ukazujemo na to da bilo šta što se učini ne može da dovede u pitanje mir i stabilnost ove zemlje. Mi smatramo da je ovo više njegov populizam i želja da zakomplikuje dodatno situaciju u zemlji. Bez razmišljanja ulazi u tako nešto i priziva krizu. Mi čak kažemo da dovodi u opasnost celu RS i priziva sukobe i sve ono što smo, nadam se, davno zaboravili”, rekao je Šarović, prenosi Tanjug.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*