Sastanak ministra odbrane sa polaznicima VSBO

MOD

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa polaznicima devete klase Visokih studija bezbednosti i odbrane u Maloj ratnoj sali starog Generalštaba u Beogradu.

Sastanku su prisustvovali rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik docent dr. Goran Radovanović, načelnik Kabineta ministra odbrane brigadni general Siniša Kresović, načelnik Škole nacionalne odbrane pukovnik Mićo Suvajac i načelnik Visokih studija bezbednosti i odbrane pukovnik dr Goran Župac.

MOD

Na sastanku je razgovarano o završetku školovanja devete klase VSBO, ostvarenim rezultatima tokom školovanja i realizovanim studijskim posetama institucijama odbrane i bezbednosti zemlje.

Visoke studije bezbednosti i odbrane ove godine završiće četvoro polaznika iz državnih institucija i vladinih organizacija Republike Srbije, četiri polaznika iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, dva iz Bosne i Hercegovine i jedan iz Demokratske Narodne Republike Alžir. Te studije organizacijska su celina u Školi nacionalne odbrane u kojoj se jednom godišnje realizuje najviši nivo usavršavanja oficira i državnih službenika.

Usavršavanje na Visokim studijama bezbednosti i odbrane traje 21 nedelju i ima za cilj obrazovanje i pripremu polaznika za preuzimanje visokih dužnosti u sistemu nacionalne bezbednosti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*