Savetuje se oprez na putevima

U Srbiji se danas meteorolozi najavljuju snežne padavine u planinskim predelima, dok se u ostalim krajevima predviđa pretežno suvo vreme.

Mokri, ili snegom i ledom pokriveni kolovozi, povećavaju zaustavni put vozila, smanjuju njegovu stabilnost i zahtevaju pažljivo upravljanje, upozorava Auto-moto savez Srbije.

Uoči prazničnog perioda u Srbiji se očekuje povećan broj vozila na putevima uz moguće zastoje i gužve na pojedinim deonicama, graničnim prelazima i naplatnim rampama, pa je pored sporije i opreznije vožnje potrebno i više strpljenja i tolerancije za volanom, navodi se u saopštenju.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP „Putevi Srbije“ trenutno nema zadržavanja na naplatnim rampama.

Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, zadržavanja nisu duža od 30 minuta, osim na GP Horgoš gde se vozila zadržavaju oko sat vremena, kao i na GP Batrovci gde je saobraćaj znatno pojačanog intenziteta.

U pretprazničnim novogodišnjim i božićnim danima zbog očekivano pojačanog saobraćaja često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na putničkim ulaznim i izlaznim terminalima, uglavnom sa Mađarske i Hrvatske strane.

Zadržavanja su tada često duža od uobičajenih, a u pojedinim danima mogu biti i višesatna, zato je preporuka da se u tim danima koriste granični prelazi koji su manje opterećeni i na kojima su zadržavanja kraća, navodi AMS S.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*