Savo Manojlović: Ne nastavljamo proteste, zahtevi ispunjeni

Protest u Novom Sadu prošle subote (Foto Tanjug)

Direktor organizacije Kreni-promeni Savo Manojlović rekao je danas da odustaje od protesta, jer su dva zahteva ispunjena, kao i da danas neće biti proslave na Trgu republike, iako druge organizacije koje su s njima učestvovale u blokadama žele da nastave proteste.

On je naveo da se ranije čuo sa predsednikom Aleksandrom Vučićem povodom zahteva zbog protesta prethodne dve subote i da je od njega tada dobio informaciju da će zahtevi biti usvojeni.

Manojlović je za televiziju Euronjuz rekao da je prvo imao ponude  da se sastane sa nekim iz vlasti, ali da je odgovorio da to ne želi.

„Onda me je u jednom momentu zvao predsednik Vučić i tada je rečeno da će biti usvojeni zahtevi i to je to”, naveo je Manojlović, preneo je Tanjug.

Prema Manojlovićevim rečima, Vučić mu je rekao da su njihovi zahtevi „razumni”, da je on to video, ali „da je ipak bilo preterivanje izlazak na auto-put ali da će usvojiti primedbe”.

„Na kraju je pitao da li ću ja poštovati svoju javnu reč i ja sam rekao da ja poštujem svoju reč bez obzira gde je i kome dao”, preneo je Manojlović.

On je rekao i da odustaje od protesta, jer su dva zahteva ispunjena, kao i da danas neće biti proslave na Trgu republike, jer druge organizacije koje su s njima učestvovale u blokadama žele da nastave proteste.

Zahtevi Kreni-promeni bili su da se povuče Zakon o eksproprijaciji, kao i da se izmeni Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi, što je realizovano.

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*