Septembar će biti lep, temperature do 25 stepeni

NOVI SAD –

Do sredine prve dekade septembra se očekuje promenljivo, malo svežije i uglavnom suvo vreme za ovo doba godine sa srednjom dnevnom temperaturom vazduha ispod ili granicama višegodišnjeg proseka (od 16ºdo 19º). Jutarnja temperatura vazduha imaće vrednost u intervalu od 10º do 14º, a najviša dnevna 21º do 25º. Prva dva dana septembra duvaće slab ili umeren severozapadni vetar. Kiša mestimično ili lokalni pljuskovi se prognoziraju 01. septembra.

U periodu od 06.09. do 27.09. očekuje se malo toplije i uglavnom suvo vreme za ovo doba godine. Srednja dnevna temperatura vazduha biće malo iznad ili u granicama višegodišnjeg proseka (od 16º do 21º). Jutarnja temperatura vazduha imaće vrednosti u intervalu od 11º do 16º, a najviša dnevna, uz povremena kolebanja, od 21ºdo 25º; krajem prve i druge, kao i sredinom treće dekade septembra i do 27º. Intenzivnije padavine se očekuju oko 10. i 18. septembra.

palic, vreme, prognoza

Izvor: RTV (Milovan Vučićević)

Ima izgleda da će se do kraja septembra održavati malo svežije vreme sa češćom pojavom kiše ili kratkotrajnih pljuskova. Srednja dnevna temperatura vazduha biće malo ispod ili u granicama višegodišnjeg proseka (od 14º do 17º). Jutarnja temperatura vazduha imaće vrednosti u intervalu od 8º do 12º, a najviša dnevna od 19º do 24º. Intenzivnije padavine se predviđaju oko 27. septembra.

Prognozirana količina padavina biće u granicama višegodišnjeg proseka za posmatrani period sa vrednostima u intervalu od 30 mm do 50 mm.

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*