„Serbia Fashion Week“ od 20. po 27. novembar

Najveći modni festival na našim prostorima i peta po veličini Nedelja mode u Evropi, Serbia Fashion Week biće odžan od 20. do 27. novembra u Novom Sadu i Beogradu.

Na konferenciji za novinare održanoj u novosadskoj Gradskoj kući, o programu i značaju te manifestacije govorili su član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, predsednica “Serbia fashion week“ Svetlana Horvat, kao i dizajnerke Marija Šabić, Milica Tričković i Lepa Couture.

„Pored značaja koji ima za modu, najšire posmatranu, “Serbia Fashion Week“ mnogo doprinosi turizmu, ali pre svega utiče na dobar imidž grada Novog Sada. I ovoga puta Novi Sad imaće zadovoljstvo da ugosti najveće eksperte iz pomenutih oblasti i znanje koje će podeliti sa našim dizajnerima doprineće njihovom razvoju. Moda, dizajn i uopšte vizuelni identiteti su načini komunikacije, pričaju priče i nose informacije, poruke, pa se i u tom smislu može sagledati njihov značaj“, rekao je Dalibor Rožić i dodao da je “Serbia Fashion Week“ važan program i kada ga posmatramo kroz prizmu projekta “Novi Sad 202-Evropska prestonica kulture“ i da doprinosi ukupnim aktivnostima koje se sprovode kako bismo 2021. godinu dočekali na najbolji način.

Prema rečima Svetlane Horvat, ekskluzivna gošća festivala mode biće Patricija Guči, unuka osnivača “Gucci“ dinastije, a biće predstavljeno i prvo izdanje za Balkan knjige na srpskom jeziku koja govori o tome kako je stvorena imperija “Gucci“, i to u saradnji sa izdavačkom kućom “Laguna“ iz Beograda.

„Patricija će na završetku Manifestacije u ambasadi Italije dodeliti nagrade za najbolje u oblasti mode u Srbiji, a ona će odlučiti i o najboljem srpskom kreatoru u 2017. godini. Značaj njenog dolaska je pre svega u brendiranju i skretanju pažnje na Festival, Novi Sad i Srbiju. Ovo je njeno prvo javno pojavljivanje u Jugoistočnoj Evropi, pa će to privući brojne goste u Novi Sad, ali i medije iz cele Evrope“, rekla je Svetlana Horvat.

Kako je rečeno na konferenciji, otvaranje Manifestacije biće upriličeno u domu Narodne Skupštine Srbije gde će u saradnji sa predsednicom Skupštine Majom Gojković i kompanijom „Color Press Group“ biti upriličen panel na kojem će eminentni predavači upoznati širu javnost o značaju mode.

Tokom “Serbia Fashion Week“ predstaviće se oko 60 dizajnera iz brojnih zemalja, kao i domaći dizajneri.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*