Sinoćnji napad na policiju ispred Skupštine Srbije primer vandalskog čina

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije Milosav Miličković izjavio je danas da je sinoćnji napad na policiju ispred zgrade Skupštine Srbije primer vandalskog čina koji najoštrije osuđuje, uz ocenu da svako odgovorno društvo ovakvo ponašanje nikad ne sme tolerisati.

„Policijski službenici su naši čuvari sigurnosti i bezbednosti na svakom koraku, oni se brinu o životima građana Srbije i nipošto nisu zaslužili da im se tako nešto dogodi.

Oni su ti koji su, pored lekara i vojske, u svakom trenutku bili na usluzi svim našim građanima i bezrezervno se trudili da borba protiv koronavirusa prođe na najbolji mogući način.

Sama činjenica da su u sinoćnjem napadu povrede zadobila čak 43 policijska službenika dokaz je neprimerene brutalnosti i divljaštva, čije su razmere poražavajući velike.

Smatram da su nered, nepoštovanje zakona i pre svega fizičko nasilje nad policijom nedopustivi i zaslužuju svaku osudu, kao i da nijedan građanin ove države nema razlog niti opravdanje ako gađa kamenom one koji čuvaju javni red i mir u našoj državi“, navodi Miličković u pisanoj izjavi za javnost.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*