SINU ZORANA ŠIJANA PRODUŽEN PRITVOR! Osumnjičen da je sa još dvojicom učestvovao u pucnjavi u Surčinu

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor Vukašinu Šijanu (22) i još dvojici osumnjičenih da su 19. jula učestvovali u pucnjavi u Surčinu, u kojoj je u noge ranjen 34-godišnji Boris J.

Pored Vukašina, koji je sin Zorana Šijana, nekadašnjeg vođe tzv. surčinskog klana ubijenog 27. novembra 1999. godine, pritvor je produžen i prema M.M. i M.K.

Odluka o produženju pritvora za još 30 dana doneta je 17. avgusta, precizirala je za Tanjug portparolka suda Tatjana Tešić.

M.M. se tereti za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teška telesna povreda u saizvršilaštvu, dok se prema Šijanu i M.K. preduzimaju dokazne radnje zbog krivičnog dela teška telesna povreda u saizvršilaštvu.

Oni se sumnjiče da su u ponedeljak ujutru, 19. jula, u Surčinu došli ispred kuće Borisa J. kojem je, nakon verbalne rasprave, kako se sumnja, M. M. ispalio nekoliko hitaca u predelu nogu.

Zoran Šijan ubijen je 27. novembra 1999. godine, rafalima iz „škorpiona“ i „kalašnjikova“ dok je u „mercedesu“ čekao zeleno svetlo na uglu Nemanjine i Svetozara Markovića.

 

 

 

IZVOR:TANJUG

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*