Skupština bira dva člana Saveta REM-a

ILUSTRACIJA
BEOGRAD –

Poslanici Skupštine Srbije danas počinju novu sednicu na čijem je dnevnom redu lista kandidata za članove Saveta regulatornog tela za elektronske medije, koju je prethodno zaključio Odbor za kultutu i informisanje.

Od predložena četiri kandidata, poslanici će izabrati dva kandidata čime će sastav Saveta REM-a biti kompletiran. Dva kandidata predložio je nadležni Odbor Autonomne pokrajine Vojvodine, a dva udruženja izdavača elektronskih medija i udruženja novinara u Srbiji.

ILUSTRACIJA

Kandidat Odbora za kulturu Skupštine AP Vojvodina je dilomirani sociolog Slobodan Cvejić i redovni je profesor na odeljenju za sociologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Od 2007.godine je redovni profesor na „UNESCO“ katedri za menadžment u kulturi pri Univerzitetu umetnosti u Beogradu, a od 2016. godine je član Odbora za saradnju sa „UNESCO“ Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Radio je brojna istraživanja o medijima, razvoju demokratije i institucija. Drugi kandidat nadležnog odbora u AP Vojvodina je diplomirani filmski i televizijski snimatelj Slaviša Grujić. Diplomirao je na Filmskoj akademiji u Moskvi.

Dobitnik je glavne nagrade za režiju na festival dokumentarnog filma i video produkcije u Beogradu 1993, na festivalima u Portorožu (Slovenija) za marketing i u Neumu (BiH) za TV produkciju.

Bio je i savetnik za medije predsednika Skupštine AP Vojvodina od 2005.do 2008.godine, kao i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje AP Vojvodina od 2012.do 2016.godine.

Kandidat udruženja novinara izdavača elektronskih medija i udruženja novinara je profesor novosadskog Univerziteta Biljana Ratković Njegovan.

Završila je Fakultet političkih nauka, magistrirala je na Pravnom fakultetu u Osijeku, a doktorsku disertaciju je obranila na Univerzitetu u Novom Sadu.

Objavila je više desetina radova iz oblasti medija. Drugi kandidat koju je predložio UNS je novinarka Politike Višnja Aranđelović. Aranđelović je diplomirani novinar, radi u Politici od 2008. godine i članica je Komisije za žalbe Saveta za štampu od 2018. godine.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*