Skupština danas nastavlja sednicu

U Skupštini Srbije danas će početi pretres više zakonskih predloga koji su uvršteni u dnevni red, a biće i zvanično obavešteni o ostavci ministra finansija Dušana Vujovića, koja je u parlament stigla 8. maja.

Na dnevnom redu su predlog predsednice parlamenta Maje Gojković o obrazovanju komisije za istragu posledica NATO bombardovanja Srbije 1999. godine po zdravlje ljudi i životnu sredinu, Predlog zakona o posebnim uslovima za izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti u nekoliko gradova, po povoljnijim uslovima od tržišnih.

Na dnevnom redu se nalazi i Predlog zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti, izmenama i dopunama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, kao i izmenama i dopunama Zakona o prevozu tereta u drumskom saobraćaju, o putevima, o železnici, o bezbednosti u železničkom saobraćaju, i onteroperabilnosti železničkog sistema.

Poslaniciće razmatrati i o Zakonu o centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika, kao i o izmenama i dopunama zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti, o ograničavanju raspolaganja imovinom u cilju sprečavanja terorizma, o bezbednosti saobraćaja na putevima i o potvrđivanju protokola o izmeni Konvencije o međunarodnom civilnom vazduhoplovstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*