Skupština menja Kodeks ponašanja poslanika

Administrativni odbor usvojio je danas izmene Kodeksa ponašanja narodnih poslanika i uputio ga skupštini na usvajanje, a ta odluka bi na dnevnom redu mogla da se nađe već na sledećoj sednici.

Predsednik Administrativnog odbora Aleksandar Martinović objasnio je da se izmene vrše kako bi se ispunile preporuke Grupe država za borbu protiv korupcije (GREKO).

On je na sednici rekao da je odbor iz vlade dobio molbu i preporuke izmene Kodeksa koji bi, kako je rekao, trebalo što pre da se usvoji.

„Sačinjen je tekst predloga i nadam se da ćemo uspeti da donesemo Kodeks, da počnemo da primenjujemo neke odredbe koje se tiču rada Etičke komisije kako bismo krajem oktobra kada ponovo zaseda GREKO dobili pozitivnu ocenu u onom delu koji se odnosi na Kodeks”, objasnio je Martinović, preneo je Tanjug.

Martinović je najavio da će predložiti da se izmene i dopune Kodeksa ponašanja narodnih poslanika usvoje po hitnom postupku kako bi se pomoglo državi da ubrza proces evropskih integracija.

„Nije ovo ništa strašno, ne traže ništa što bi nas ponižavalo kao državu, smatraju da je Etička komisija važna, ja isto to mislim. Malo će nam Kodeks biti obimniji nego što je bio”, rekao je predsednik Odbora.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*