Skupština podržala predsednika opštine Kula

Na 16. Sednici Skupštine opštine Kula, kojom je predsedavao predsednik Skupštine opštine Kula Velibor Milojičić, velika većina odbornika SO Kula nije podržala Inicijativu Agencije za borbu protiv korupcije za rezrešenje predsednika opštine Kula Perice Videkanjića.

Nakon duže rasprave, koja je usledila u okviru ove tačke, aktuelni predsednik je dobio podršku većine odbornika, kako onih iz većinskog bloka – SNS sa koalicionim partnerima, tako i dela opozicionog, budući da su protiv Inicijative za razrešenje predsednika opštine Kula bili i odbornici Socijaldemokratske partije Srbije. Inicijativu Agencije je podržao jedan odbornik Ruske stranke i dva odbornika Demokratske stranke, dok su uzdržani bili odbornici Socijalističke partije Srbije, navode na zvaničnoj internet stranici opštine Kula.

Predsednik opštine Kula, Perica Videkanjić, se zahvalio odbornicima na podršci i rekao između ostalog, da je sve ono što je obećao u prvom obraćanju nakon što je preuzeo odgovornost da vodi opštinu Kula planirao da bude urađeno za četiri godine, a da je urađeno na polovini mandata i da se iz tih razloga kreće u sasvim nove projekte.

„Zašto nekome smeta što je kulska opština napokon krenula napred, što se otvaraju nove fabrike, što se otvaraju nova radna mesta, što se grade objekti komunalne infrastrukture? Ponosan sam na moju porodicu i ono što radimo. Privatnim poslom se bavimo od 1991. godine i radili smo onda, radimo i sada. Svi poslovi koje obavlja moj brat ili supruga su transparentni. Kao i svi oni koji se bave stočarskom proizvodnjom i moja supruga je po istom postupku zakupila zemljište i za to plaća zakup. Da li moja porodica treba da prestane da radi zato što sam predsednik?“ – kaže Videkanjić.

„Politikom sam počeo da se bavim kako bi ova sredina napredovala i kako bi stvorili uslove da naša deca ostanu ovde, a oni koji su otišli da se vrate. Na dobrom smo putu da to i uradimo“ – istakao je Videkanjić.

Nakon prve tačke dnevnog reda odbornici su usvojili Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmeni Statuta Doma kulture Crvenka, Rešenje o davanju saglasnosti na upotrebu imena opštine Kula u nazivu FK „Odžaci“ iz Odžaka, Rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora JKP „Prečistač Vrbas – Kula“, imenovanje predsednika i članova Nadzornog odbora ovog novoformiranog javnog komunalnog preduzeća. Usvojeno je i razrešenje i izbor člana Komisije za utvrđivanje naziva ulica i određivanju praznika opštine Kula, razrešenje i imenovanje članova upravnih i nadzornih odbora ustanova čiji je osnivač opština, kao i članova školskih odbora.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*