Skupština Srbije nastavlja raspravu o amandmanima

Skupština Srbije nastaviće danas raspravu o amandmanima na izmene Zakona o budžetskom sistemu.

Poslanici će treći dan raspravljati o amandmanima, a juče su razmotrili 207 amandmana na izmene Zakona o budžetskom sistemu na koji je podneto 417 amandmana.

Sledeća tačka dnevnog reda su amandmani na predloženi budžet za 2018. godinu, prenosi RTV. Na Predlog budžeta za iduću godinu podneto je 919 amandmana.

Na zakonske predloge koje razmatra parlament, među kojima je i budžet za 2018, podneto je ukupno 2.317 amandmana.

Opozicija negoduje što su poslanici vladajuće većine podneli veliki broj amandmana na zakone koji prethode budžetu, a koji, navode, ništa ne menjaju i neće biti ni usvojeni, ali za čiju raspravu je potrebno dosta vremena.

Na dnevnom redu sednice koja je počela 6. decembra, uz predloženi budžet za 2018. godinu je još 30 tačaka.

Kako prenosi RTV, šef poslanika SNS Aleksandar Martinović je juče kazao da ta partija pozdravlja odluku da se Ministarstvu odbrane dodeli 11 milijardi dinara više i dodao da će taj novac biti iskorišćen za opremanje vojske.

Kako je rekao, od 2000. godine do 2008. godine uništeno je preko 500 tenkova i haubica, 220 oklopnih vozila, više desetina hiljada lakog naoružanja, 1.200 strela tip 2, 26 višecevnih raketnih lansera i izrazio nadu da se „zla vremena po vojsku i građane neće vratiti“.

Tokom rasprave, poslanici su polemisali i o stanju u namenskoj industriji.

Ministar za rad Zoran Đorđević je na izjave poslanika DS da je Dragan Šutanovac uveo red u sistem odbrane odgovorio da je srpska namenska industrija 2012. godine bila u katastrofalnom stanju.

Naveo je i da je vlast predvođena DS prodala srpsko naoružanje za malo para, dok je sada država opremila vojsku i nabavila avione, helikoptere, oklopna vozila i tenkove.

Oštru raspravu poslanika vladajuće koalicije i opozicije izazvala je izjava šefa poslaničkog kluba SNS Aleksandra Martinovića da je Šutanovac zaposlen u Jugoimportu.

U međuvremenu je u skupštini održan i Odbor za finansije koji je predložio parlamentu da Nebojšu Savića ponovo izabere za predsednika Saveta guvernera NBS.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*