Slovenačka policija istražuje pretnje smrću Janši i još četvorici političara

Izvor: Pixabay.com

Slovenačka policija potvrdila je da istražuje poštanske pošiljke u kojima je prećeno smrću visokim državnim zvaničnicima i zaštićenim licima. Policija je obaveštena o pet pošiljki sličnog sadržaja, sa neposrednim pretnjama smrću, i u svakoj je bio i metak za pušku, rekao je Stojan Belšak, iz Sektora kriminalističke policije Ljubljana, u saopštenju za javnost.

On je dodao da je istraga još u početnoj fazi prikupljanja informacija koje bi trebalo da dovedu do počinioca, a da o drugim detaljima ne može da govori zbog interesa istrage, prenela je Hina.

Mediji su u nedelju preneli da su premijeru Janezu Janši i ministru odbrane Mateji Toninu na kućnu adresu stigle pošiljke sa pretnjom smrću, što je kasnije i zvanično potvrđeno.

Osim premijera i ministra, i dve poslaničke grupe i jedan poslanik, navodno predsednik Slovenačke nacionalne stranke (SNS) Zmago Jelinčič, primili su pošiljke sa istim pretećim sadržajem, preneli su danas slovenačlki mediji.

Predstavnici nekoliko stranaka najoštrije su osudili sve oblike pretnji i nasilja kao nedopustive, a predsednik parlamenta Igor Zorčič pozvao je sve političare da budu tolerantni i umereni u komunikaciji.

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*