Snajperu produžen pritvor do 18. januara

Slobodan Milutinović Snajper (37) iz Novog Sada, koji se tereti za otmicu U. J. (23), s kojom je ranije bio u emotivnoj vezi, ostaje iza rešetaka.
sudski-cekic-.jpg Foto: dnevnik.rs/ilustracija
Foto: Dnevnik.rs

Njemu je, kako je za “Dnevnik” potvrdila portparol novosadskog Višeg suda Jelena Ostojin, pritvor, u kojem se nalazi od hapšenja, produžen do 18. januara naredne godine.

Milutinoviću je, kao što smo ranije pisali, pritvor određen da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke, ali i opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

U dosadašnjoj istrazi, u tužilaštvu su saslušani svedoci, majka i rođena sestra U. J, potom policajci koji su te večeri bili na intervenciji, kao i drugarica oštećene.

Majka i sestra devojke koja je dospela u žižu javnosti nakon što je, kako se sumnja, oteo pa pretukao Milutinović, prema našim saznanjima, ispričale su sve u vezi s lokacijom koju je u poruci poslala U. J. svojoj sestri sporne večeri. Ispričale su i svoja neposredna saznanja o onome što se dešavalo na samoj lokaciji, kao i zbog čega su išle tamo.


I ranije bio hapšen

Slobodan Milutinović Snajper hapšen je i početkom septembra zajedno sa svojom zakonitom suprugom, u policijskoj akciji u okviru koje je rasvetljeno i ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca (47). Oni su uhapšeni jer su u svom posedu imali nelegalno oružje, ali su pušteni da se u daljem postupku brane sa slobode. Na to rešenje se tužilaštvo žalilo, ali je vanpretresno veće, odlučujući o toj žalbi, potvrdilo odluku Osnovnog suda da se Milutinoviću dozvoli odbrana sa slobode.

Hapšen je i početkom marta u akcije policije Republike Srpske na Jahorini. Tada je priveden s još jednom osobom iz Novih Ledinaca zbog, kako je tada saopšteno, nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja. Nakon kriminalističke obrade, obojica su pušteni na slobodu.


Pored njih, 8. oktobra saslušani su i policajci koji su, po pozivu, izašli na lice mesta i postupali u akciji spasavanja oštećene koja je krajem oktobra dopunila svoju ranije datu izjavu i ispričala šta se dešavalo u njihovoj vezi pre nego što je Slobodana Milutinovića prijavila za otmicu.

Kao posebno osetljivi svedok, U. J. je dala izjavu iz skrin-sobe u vezi s dešavanjima pre 19. septembra jer je Milutinović, navodno, i ranije bio nasilan prema njoj, zbog čega je istraga proširena.

Osumnjičeni Milutinović je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu izneo svoju odbranu u vezi s događajem za koji se sumnjiči. Kako je za naš list potvrdio njegov branilac advokat Goran Karadarević, Milutinović je do detalja ispričao sve o odnosu s U. J.

Podsetimo, Slobodan Milutinović Snajper uhapšen je nakon  što je, kako se sumnja, U. J. odveo u iznajmljeni stan na Podbari, gde ju je držao i maltretirao i od tada se nalazi u pritvoru. Pretpostavlja se da nije mogao da prihvati raskid, te ju je sporne večeri pozvao da razgovaraju, a potom odveo u stan. Nakon što su njemu stavljene lisice na ruke, U. J. je lekarsku pomoć potražila u Urgentnom centru, gde su joj utvrđene lake povrede, posle čega je otpuštena kući.

Inače, za krivično delo koje se stavlja na teret Milutinoviću, zaprećena je kazna zatvora do 10 godina.

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*