SNP počelo rad na predstavi Midlseks

f
Foto: SNP

„Roman “Midlseks“ je priča o hermafroditu, osobi koja je odgajana kao devojčica, da bi u tinejdžerskom periodu uočila različitost svog tela u odnosu na vršnjake i nadalje nastavila da živi kao muškarac. Judžinidis priča priču o tri generacije grčkih emigranata u Americi koji čine porodicu u kojoj je rođeno dete hermafrodit“, saopšteno je iz SNP-a.

Tomić je rekla da roman otvara pitanje identiteta, odnosno šta sve utiče na formiranje ličnosti, da li su to društvene okolnosti, politički, etnički, kulturološki obrasci dati ili nametnuti rođenjem, a predstava će problematizovati telo kao tabu temu.

„Svedoci smo turbulentnog političkog i društvenog globalnog trenutka, gde se brojne borbe, stavovi, pobede, ratovi i revolucije prelamaju na tretmanu tela i pola. Polje borbe za individualnost i slobodnu volju je sve suženije, pa su ratovi i revolucije sve krvavije“, rekla je rediteljka.

Prema njenim rečima, roman „slojevito, duhovito a opet oštro, kroz prizmu porodične priče, govori o gorućoj potrebi i pravu svakog od nas, koje se sve više ograničava, na lični izbor i slobodnu volju“.

U predstavi igraju Bojana Milanović, Branislav Jerković, Zoltan Molnar, Draginja Voganjac, Sonja Isailović, Aleksandar Sarapa, Tijana Marković, Aljoša Đidić, Dimitrije Aranđelović, Vukašin Ranđelović i Mia Simonović.

Dramatizaciju romana radi Dimitrije Kokanov, scenografiju Jasmina Holbus, kostim Maja Mirković,  muziku će komponovati Luka Mejdžor, a za scenski pokret je zadužen Igor Koruga.

SNP predstavu radi u koprodukciji sa Omladinskom prestonicom Evrope.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*