Šormaz: Tužilaštvo da reaguje na akciju Kapetana Dragana

BEOGRAD: Poslanik Srpske napredne stranke Dragan Šormaz pozvao je danas tužilaštvo da reaguje povodom vesti da fondacija Dragana Vasiljkovića, koji je u Hrvatskoj osuđen za ratne zločine, deli majice sa likom Zvezdana Jovanovića, osuđenog zbog ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića.
dragan_sormaz/Tanjug/video
Foto: Tanjug/video/Dragan Šormaz

„Ja ne znam šta je za hapšenje, suđenje, zabranu delovanja ako ovo nije?! Đinđića sam upoznao 1990. godine, nikada nismo bili potpuni politički istomišljenici, ali ovaj koji ga je ubio je bilmez bez mozga i zver koja je učinila zločin nad celom nacijom! Čekam tužilaštvo 48 sati“, napisao je Šormaz na Tviteru.

On je nešto kasnije napisao da će, ako tužilaštvo ne reaguje, napisati prijavu i pozvati što više poslanika da mu se pridruži.

Šormaz je podelio i vest koju je, pozivajući se na Fejsbuk stranicu Fondacija Kapetan Dragan, objavio portal Nova.rs – da fondacija Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, deli majice sa likom Zvezdana Jovanovića, osuđenog za ubistvo Đinđića, i da planira pokretanje peticije za oslobađanje Jovanovića.

Na Fejsbuk stranici Fondacija Kapetan Dragan 4. avgusta je objavljena fotografija majice na kojoj je lik Zvezdana Jovanovića i natpis Sloboda za Heroja Zvezdan Jovanović. Takođe je najavljeno da će u septembru biti pokrenuta nacionalna kampanja za predsedničko pomilovanje Jovanovića.

Navedeno je da su potrebni aktivisti, volonteri i donatori za punktove širom Srbije, a da će Fondacija nastojati da obezbedi svim aktivistima i donatorima tu poklon majicu koju će nositi tokom peticije.

Demokratska stranka u saopštenju tim povodom tvrdi da iza Kapetana Dragana u njegovim poslednjim akcijama stoji sadašnja vlast i Aleksandar Vučić lično.

 

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*