Sportskim objektima u Zrenjaninu potrebno podmlađivanje

Više hiljada zrenjaninskih sportista tokom nedelje koristi sportske objekte za treninge i takmičenja. Nakon rekonstrukcije Hale „Medison“, gde sada istovremeno može da trenira pet klubova, očekuju se, između ostalog, i radovi na Domu borilačkih sportova kojem je potrebna sanacija krova, kao i završetak radova na sistemima grejanja i hlađenja u Kristalnoj dvorani.

Javna ustanova Sportski objekti upravlja sa 11 objekata, koje besplatno koristi 95 klubova. Tokom nedelje kroz objekte prođe oko pet hiljada sportista kroz trenažne i takmičarske procese. Većinom je reč o starim objektima, a radi se na stvaranju što boljih uslova. Nastavlja se opremanje rekonstruisane Hale „Medison“, a radovi se očekuju i na drugim objektima.

„Sutra ili prekosutra će biti raspisana javna nabavka, „Medison“ će biti opremljen teleskop tribinom sa 108 mesta. Sada je baš raspisana javna nabavka za sanaciju krova na Domu borilačkih sportova, pošto je u dosta lošem stanju i prokišnjavalo je dosta, kao i adaptaciju prostora gde se nalazi Rvački klub „Proleter“. Za narednu godinu nas očekuje od bitnih stvari sanacija cevovoda na velikom bazenu“, kaže Bojan Mijatov, direktor Javne ustanove Sportski objekti Zrenjanin.

Zrenjaninski sportski savez ima 180 članica, u preko 50 sportskih grana. Iz gradskog budžeta ove godine za sportsku infrastrukturu i programe klubova izdvojeno je oko 200 miliona dinara. Trenutno se radi na tri projekta zajedno sa republikom i pokrajinom.

„U pitanju je renoviranje stadiona u Melencima, odnosno izgradnja novog, zatim završetak radova na Kristalnoj dvorani u sistemima grejanja i hlađenja. Ono što je najbitnije nas čeka naredne godine na našem Gradskom stadionu u Karađorđevom parku, izgradnja i renoviranje stadiona, izgradnja atletske staze, sa proširenjem određenih kapaciteta, svlačionica i parking prostora“, kaže Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.

U Zrenjaninu će 2019. biti održano Evropsko studentsko prvenstvo u odbojci, a ovde će igrati i jedna grupa Evropskog seniorskog prvenstva za košarkašice, pa će i u Kristalnoj dvorani biti dodatnih adaptacija.

 

Izvor: rtv.rs

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*