Sprečena blokada auto-puta, demonstranti se vratili u Novi Sad

RTV

NOVI SAD –

Večerašnje okupljanje demonstranata u Novom Sadu počelo je oko 18 časova na Trgu slobode, odakle su, nakon govora, uz skandiranja protiv vlasti i policije, krenuli ka uglu Temerinske i Partizanske. Odatle su krenuli ka auto-putu, sa idejom da ga blokiraju, ali ih je policija i žandarmerija zaustavila. Put za Zrenjanin bio je blokiran oko dva sata, demonstranti su skandirali ispred kordona policije, ali je sve proteklo bez incidenata.

RTV

Demonstranti su se vratili na Trg slobode, a jedna grupa se oko 22.30 časova uputila ka Skupštini i nije bilo incidenata, a policija je pratila učesnike protesta. Most slobode bio je na kratko blokiran, ali su demonstranti ustali i povukli se.

Nakon govora na Trgu oko 18 časova, demonstranti su se bili uputili ulicom Jovana Subotića ka Temerinskoj. Kada su stigli do raskrsnice sa Partizanskom ulicom, odlučili su da se upute ka auto-putu i da ga blokiraju.

Blokiran je bio put prema Zrenjaninu, a policija je sprečila demonstrante da nastave dalje i time ih onemogućila da blokiraju i auto-put.

I demonstranti i policija propuštali su sva vozila hitne pomoći i vatrogasna vozila koja su prolazila ovom deonicom.

protest5076554

                                                                                                             RTV

Okupljeni su mahom nosili maske, incidentata nije bilo.

protest5565666

                                                                                                      RTV

Okupljeni su ponovili zahteve iste kao i juče – smena Vučića, Rebića, Lončara, smena Kriznog štaba, skandirali su protiv vlasti i policije.

Na auto-putu bio je prisutan veliki broj pripadnika MUP-a.

Nekoliko desetina automobila bilo je blokirano na raskrsnici kod mosta Dunav-Tisa-Dunav, preko kojeg je kolona prethodno prošla.

protest5776666

                                                                                               RTV

Vozači i putnici bili su zbunjeni, odnosno nisu znali šta je razlog blokade, a policija koja obezbeđuje ovu raskrsnicu upućivala ih je na druge pravce.

Među putnicima mahom su bili oni koji se vraćaju s posla, ali i šleperi koji su se uputili upravo na ovaj auto-put.

Danas je bio nešto manji broj ljudi nego na jučerašnjem protestu, a predvodio ih je Miran Pogačar, koji je danas pušten iz pritvora.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*