Srbija i Grčka unapređuju saradnju u oblasti turizma

Beograd, 19. maja 2022 - Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, u Vladi Republike Srbije, Tatjana Matic sastala se sa ministrom turizma Republike Grcke, Vasilisom Kiklijasom. Izjave za medije nakon sastanka. FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bs

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić i ministar turizma Republike Grčke Vasilis Kikiljas sastali su se danas u Beogradu, gde su razgovarali o unapređenju saradnje u oblasti turizma.

 

Ministri su se usaglasili da će nastavak uspešne saradnje i rad na zajedničkim rešenjima za oporavak od krize izazvane virusom COVID-19, značajno doprineti rastu turističkog sektora u obe države.

 

„Utvrdili smo da ima još prostora da dodatno unapredimo saradnju, pre svega kada govorimo o posledicama koje je kovid ostavio u sferi turizma, posebno u privatnom sektoru“, izjavila je nakon sastanka ministarka Matić.

 

Ona je dodala da Republika Srbija treba da pojača svoje promotivne aktivnosti na grčkom tržištu i da bi otvaranje kancelarije Turističke organizacije Srbije u Atini značajno doprinelo povećanoj promociji srpskog turizma u Grčkoj.

Grčki ministar Vasilis Kikiljas saglasio se da će srpska kancelarija u Atini doprineti promociji Srbije kao turističke destinacije.

On je istakao da će što se tiče inicijative za ukidanje rominga za državljane Srbije o tome razgovarati sa privatnim mobilnim operatorima u Grčkoj.

 

Ministri su najavili da će u prvoj nedelji juna u Atini biti održani sastanci sa predstavnicima privatnog turističkog sektora iz Republike Srbije i Republike  Grčke, na temu preduzimanja adekvatnih mera za oporavak od posledica pandemije COVID-19.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*