Srbija za dalje osnaživanje sveukupnih veza sa Mađarskom

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković čestitao je ministru spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peteru Sijartu na ponovnom izboru na tu funkciju, izrazivši uverenje da će on predanim radom doprineti daljem napretku Mađarske.

Selaković je istakao da je ponosan na nivo bilateralnih odnosa dveju država, koji je dostigao najvišu tačku u novijoj istoriji, ponovivši da je Srbija opredeljena za dalje osnaživanje sveukupnih veza sa Mađarskom.

On je naglasio značaj saradnje na infrastrukturnim projektima, ukazujući pritom na to da učestalost susreta sa ministrom Sijartom i razgovori koji se odvijaju u prijateljskoj i konstruktivnoj atmosferi potvrđuju obostranu spremnost za dalji razvoj saradnje između dva ministarstva.

Šef srpske diplomatije je ponovio da visoko ceni podršku koju nam Mađarska kontinuirano pruža u procesu evropskih integracija, uz uverenje da ćemo i periodu pred nama moći da računamo da adekvatno vrednovanje reformi koje sprovodimo na putu ka punopravnom članstvu u EU.

Ministar je takođe ponovio da se raduje nastavku saradnje i narednim susretima sa ministrom Sijartom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*