Srbija zainteresovana za produbljivanje saradnje sa Grčkom

TANJUG

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković istakao je danas, tokom susreta sa ambasadorom Grčke u Srbiji Jorgosom Dijakofotakisom, da je Srbija zainteresovana za produbljivanje sveukupne saradnje sa tom zemljomdodavši da su bilateralni odnosi zasnovani na istorijskoj bliskosti i prijateljstvu dvaju naroda.

TANJUG

Selaković je rekao da je naša zemlja zainteresovana i za nastavak dijaloga na svim nivoima i jačanje uspostavljanog strateškog partnerstva.

On je ukazao na to da postoji obostran i snažan interes za očuvanje i dodatno jačanje stabilnosti u regionu Jugoistočne Evrope, čemu saradnja Srbije i Grčke daje važan pozitivan doprinos.

Ministar je iskazao zahvalnost ambasadoru za podršku Grčke teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, i izrazio nadu da će biti očuvane poznate principijelne pozicije ove države prema jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova i Metohije.

Prema njegovim rečima, za Srbiju, kao i za ostale u regionu Zapadnog Balkana, važan je nastavak podrške Grčke i u procesu evrointegracija, što je ključno za očuvanje evropske perspektive ovog dela Evrope, a time i njegovu trajnu stabilizaciju i ubrzan ekonomski razvoj.

Selaković je istakao snažno opredeljenje Srbije za unapređenje bilateralne ekonomske saradnje, gde, kako je konstatovao, postoji značajan neiskorišćen potencijal, kao i na trilateralnom (sa Severnom Makedonijom) i kvadrilateralnom (sa Bugarskom i Rumunijom) nivou odnosa.

On je uputio molbu ambasadorda prenese pozdrave ministru inostranih poslova Grčke Nikosu Dendijasu, kojeg je pozvao da, kada se za to steknu uslovi, poseti Beograd.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*