Srebro oko vrata Angeline Topić – prva medalja za Srbiju na Evropskom prvenstvu

Screenshot-VIDEO RTS

Nakon završetka takmičenja u skoku uvis na Evropskom atletskom prvenstvu održana je dodela medalja na kojoj se našla i srpska atletičarka Angelina Topić, koja je došla do srebrnog odličja.

Angelina Topić je skokom od 1,97, zabeleženim u šestoj seriji došla do prve medalje za Srbiju na Evropskom atletskom prvenstvu koje se održava u Rimu.

Zlatnu medalju je osvojila Ukrajinka Jaroslava Mahučik, koja je preskočila visinu od 2,01, dok je bronza pripala takođe Ukrajinki Irini Geraščenko, koja je zaustavila na 1,95.

Srpska skakačica uvis je u Italiji stigla do svoje druge medalje na Prvenstvima Evrope, nakon što je u Minhenu pre dve godine osvojila bronzu.

Srebro koje je Topićeva osvojila je ujedno i treće odličje za Srbiju na Evropskim prvenstvima u disciplini skok uvis. Prvu medalju, takođe srebrnu, osvojila je davne 1962. godine Novosađanka Olga Gere.

Topićeva: Presrećna sam zbog srebra, ostvarila sam veliki uspeh

„Presrećna sam i prezadovoljna. Veoma dugo sam iščekivala ovo i osećam olakšanje, ali ipak preovladava zadovoljstvo. Prvi put sam uspela da po mojim standardima ostvarim veliki uspeh na nekom prvenstvu. Jako mi je drago što se to desilo sada jer Evropska prvenstva imaju posebno mesto u mom srcu, zbog prve medalje koju sam osvojila pre dve godine u Minhenu“, rekla je Topićeva.

Dodala je da su uslovi bili veoma teški, te da su oni takmičari koji su bili mentalno najjači uspeli da dođu do dobrih rezultata.

„Zaletište je bilo zaista sjajno, kao i stadion i amosfera. Morali smo da imamo čvrstu glavu danas. Uslovi su bili zaista teški za nas skakače i bilo je jako toplo, a presekla nas je i kiša što je mnogima pravilo problem. Oni koji su mentalno bili najjači su na kraju i ostvarili rezultate“, zaključila je Topićeva.

Srpska atletičarka je došla i na centimetar od svog ličnog, a ujedno i nacionalnog rekorda koji iznosi 1,98, a koji je ostvarila u Rabatu u maju.

 

 

 

 

IZVOR:RTS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*