SREĆAN ROĐENDAN! POLITIKIN ZABAVNIK DANAS PUNI 81 GODINU

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović čestitao  je danas „Politikinom zabavniku” 81. rođendan poželevši im da ne odustaju od svoje specifične koncepcije i da ostanu sinonim za zajedništvo, porodicu i kvalitetno provedeno vreme.

“Nemojte posustajati u svojoj misiji u ovim turbulentim vremenima za medije, već dignute glave idite napred. Želim vam da još dugo trajete, edukujete i usrećujete svoje verne čitaoce, a vašem uspehu svedoči i Sretenjski orden trećeg stepena koji vam je dodeljen ove godine na svečanosti povodom Dana državnosti Srbije.

 

Uprkos svemu uspeli ste da ostanete dosledni sebi i da kroz brojne ilustracije, stripove, nauku, zabavu, prirodu, ali i ozbiljne tekstove učinite da mladi ljudi zavole pisanu reč i čitanje. To je kvalitet koji niko ne može osporiti.

 

Slogan “Za sve od 7 do 107” koji je 2006. godine proglašen “superbrednom” može i danas poneti takvo priznanje, jer je “Politikin zabavnik” zaista jedno od omiljenih štiva svim generacijama.

 

Pred sebe je, može se slobodno reći kultni “Politikin zabavnik” postavio dva zahteva: da zabavi i pouči, a ja vam želim da to nastavite da radite, sa istim žarom i kvalitetom i u decenijama ispred nas”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*