Srednja stručna škola u Crvenki uvodi novi smer

Zbog manjeg broja đaka u poslednjih nekoliko godina, crvenačka škola je odlučila da uvede novi smer i tako se prilagodi potrebama privrede i učenika. Od nove školske godine ova škola će po prvi put primiti 30 vozača motornih vozila. Škola je uspostavila saradnju sa transportnim preduzećem DP Zaliv, a inicijativu je podržala Ministarstvo prosvete, Privredna komora Srbije i lokalna samouprava.

„Prateći sredstva informisanja uvideli smo da je veliki nedostatak profesionalnih vozača u Srbiji. Sticaj okolnosti je bio takav da je jedno od najvećih transportnih preduzeća u Vojvodini upravo u Crvenki, a to je DP Zaliv“ – kaže Aleksandar Nastić, direktor Srednje stručne škole u Crvenki.

„Uspostavili smo kontakt sa njima i u kratkom roku napravili dogovor. Oni su preduzeli korake prema Privrednoj komori Srbije, a mi kao škola prema Ministarstvu prosvete, i sve to je rezultiralo dobijanjem novog smera. Podršku uvođenju novog profila dala je i lokalna samouprava. To je prvi put da se ovakav smer uvodi u našoj školi“ – izjavio je Nastić.

Odobren je upis 30 učenika u ovo odeljenje. Oni će celokupnu stručnu praksu obavljati u DP Zaliv Crvenka. Takođe, važno je napomenuti da učenici u okviru školovanja imaju i polaganje za B i C kategoriju. Bitna je informacija i to da je velika mogućnost zaposlenja posle završene škole, koja traje TRI godine.

Upisna kampanja je u toku, a učenici i roditelji će sve informacije dobiti preko lokalnih sredstava informisanja, kao i direktno prilikom posete osnovnim školama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*