„Srem folk fest“ neće biti održan ove godine

SREMSKA MITROVICA –

Sredinom avgusta već 16 godina unazad na Žitnom trgu u Sremskoj Mitrovici održava se „Srem folk fest“ tradiconalni festival folklora koji svake godine okupi brojne učesnike iz svih krajeva sveta, ali i Mitrovčane kao publiku.

Da Mitrovčani vole folklor dokaz je prepuni Žitni trg svake godine već 16. unazad ali ove godine nešto je drugačija slika Žitnog trga sredinom avgusta. Zbog pandemije Kovid-a 19, festival se ove godine ipak neće održati.

srem folk fest

                                                                                                                                                                      RTV

Mitrovčani iako tužni zbog omiljene kulturne manifestacije koja neće biti održana, svesni su da je doneta ispravna odluka o neodržavanju festivala, jer je ipak u vreme pandemije zdravlje na prvom mestu. Folklor će im nedostajati ali se nadaju da će ga na zimu možda ipak biti.

Ni učesnicima nije lako. Za njih je „Srem folk fest“ i više od folklora jer je simbol i sklapanja novih prijateljstava, ali i ljubavi.

Preporuka organizatora je bila da se festival otkaže kao i sve druge folklorne manifestacije pre svega zbog pandemije a posle 16 godina neprekidnog rada, ovo je prva pauza u održavanju festivala.

Prošle godine festival je okupio ogroman broj učesnika kako domaćih ansambala tako i iz raznih krajeva sveta koji su imali priliku da se Mitrovčanima predstave na Žitnom trgu.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*