Sremski Karlovci učestvovali u radionicama SKGO za uključivanje građana u donošenje budžeta

Opština Sremski Karlovci učestvovala je u radu dvnodnevne radionice Stalne konferencije gradova i opština, „Razmena iskustva o procesu unapređenja uključivanja građana u izradu odluke o budžetu jedinica lokalne samuprave i transparentnosti budžeta“. Radionice su održane u Beogradu 7. i 8. septembra s ciljem da lokalne samouprave što više uključe građane u kreiranje budžeta.

Prvi dan radionice bio je posvećen predstavljanju primera lokalnih samouprava koje su organizovale konsulatcije sa građanima pri planiranju budžeta za 2019. i 2020. gopdinu.

Drugi dan radionice posvećen je transparentnosti budžeta i upotrebi sajta i društvenih mreža za komunikaciju sa građanima.

Radionice Stalne konferencije gradova i opština se organizuju radi obezbeđivanja učešća javnosti u procesu izrade planova, programa, javnih politika ili zakonskih rešenja na lokalnom nivou.

Projekat se realizuje u saradnji Stalne konferencije gradova i opština i organizacije SWISS -pro kroz projekat „Dobra uprava, još bolja transparentnost“.

Đurđica Šnur, članica Opštinskog veća za oblast privrede i finansija, koja je ispred opštine Sremski Karlovci prisustvovala radionicama, kaže da je dobro planiranje budžeta važno i za lokalnu samoupravu i za građane.

– Sremski Karlovci, predsednik opštine Aleksandar Stojkečić, i cela uprava žele da budu pravi servis građana. Služba koja Karlovčanima olakšava život. Nova znanja će nam pomoći da još više unapredimo svoj rad u interesu građana – rekla je Šnur.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*