Srpska lista da učestvuje na izborima na Kosovu i Metohiji i da pobedi

FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/ bk

BEOGRAD –

Srpska lista trebalo da učestvuje na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji i da na njima pobedi i bori se za srpske interese, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i naglasio da će država i dalje da pomaže tamošnjim Srbima.

FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/ bk

Vučić je posle obilaska Hitne pomoći rekao novinarima da će sačekati izveštaj Kancelarije za KiM, kao i da čuje šta ljudi iz Srpske liste misle, pa da se sve sagleda, ali da je njegovo mišljenje da na izborima treba da učestvuju.

On je rekao i da će oni imati moćne protivnike i u albanskim i u delu srpskih medija, koji će forsirati one koji hoće da razore interese srpskog naroda, ali i da je uveren u zrelost srpskog naroda.

„Oni dobro znaju ko se za njih bori, ulaze, i njih ne možete da prevarite“, kaže Vučić.

Povodom provokacija koje su počele čim su raspisani izbori, Vučić je zamolio Srbe koji su, kako kaže, junački izdržali sve provokacije da ostanu na svojim ognjištima, a „Kfor može da vežba“.

Što se tiče grafita UČK i sličnih provokacija, Vučić kaže da je to užas, ali i da se naš narod na to navikao.

„Svi koji žive sa tim, čuvaju srpsko ime i srpsko ognjište. A mi ćemo da nastavimo da pomažemo“, istakao je Vučić navodeći da će do kraja godine na različite projekte u srpskim sredinama u pokrajini biti potrošeno šest milijardi, a početkom sledeće godine još tri i po milijarde dinara.

Prema njegovim rečima, to su ogromna sredstva koja decenijama nisu ulagana.

Povodom hapšenja novinarke Jedinstva kaže da se divi svemu što je izdržala i njenoj hrabrosti, ali izražava bojazan da ovo neće biti i poslednji takav slučaj sa kojim se novinari na Kosovu i Metohiji suočavaju.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*