Srpske sudije na KiM u bojkotu zbog presude Todosijeviću

PRIŠTINA: Srpske sudije koje rade u sudovima na severu Kosova danas su bile u bojkotu, a razlog je potvrda presude kojom je bivši poslanik Ivan Todosijević osuđen na dve godine zatvora, prenosi prištinski Indeks onlajn.
sudije sud
Foto: pixabay.com

Zatim su i srpske sudije koje rade u kosovskim sudovima južno od reke Ibar, takođe, proglasile bojot zbog presude Apelacionog suda poslaniku Srpske liste Ivanu Todosijeviću, prenosi Indeks onlajn.

Prema navodima izvora ovog portala, srpske sudije tvrde da je prekršen Briselski sporazum između Beograda i Prištine koji predviđa da u predmetima protiv srpskih građana moraju da budu prisutna dva srpska i jedan albanski sudija. Kako se dodaje, niko od srpskih sudija koji rade u severnim opštinama nije dao ostavku.

Prema njihovim saznanjima, ako se ne preduzmu mere protiv ove odluke, u bojkot mogu da stupe i srpski policajci u severnim opštinama, prenosi Kosovo onlajn.

Srpska lista je, podsećaju, prethodno saopštila da će zbog presude Todosijeviću razmotriti opciju neučestvovanja na lokalnim izborima na Kosovu 17. oktobra.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*