Srpski bokseri na pripremama u Moskvi za EP u Jerevanu

Tim Srbije

Bokserska reprezentacija Srbije privodi kraju tronedeljne pripreme u bazi Čehov, u moskovskoj oblast, jednom od najboljih trening centara sveta i brusi formu za Evropsko prvenstvo koje 21. maja počinje u Jerevanu.

Pod budnim okom srpskog selektora Milana Piperskog, maksimalno motivisani da u Jerevanu ispišu istoriju, priprema se 10 reprezentativaca.

Reprezentaciju Srbije čine Omer Ametović u kategoriji 51kg, Tamir Galanov 54kg, Pavel Fjedorov 63.5kg, Vahid Abasov 67kg, Sandro Poletan 71kg, Almir Memić 75kg, Artum Agejev 80kg, Vladimir Mirončikov 86kg, Sadam Magomedov 92kg i Sergej Kalcugin +92kg.

Od deset boksera Srbije koji se nalaze na pripremama u Rusiji, čak sedmorica su predstavljala zemlju na prošlogodišnjem Svetskom šampionatu održanom u beogradskoj Areni, a među njima i osvajač bronzane medalje Vladimir Mirončikov.

„Svi smo podredili naše forme Evropskom prvenstvu u Jermeniji. Biće izuzetno jak turnir, niko neće imati lak posao, svi želimo medalje i idemo da se borimo svim snagama. Iza nas je i učešće na turniru Beogradski pobednik, koji je po kvalitetu takmičara i meceva uvek jedan od najjačih u Evropi i za nas je bio odličan test. Pripreme u bazi Čehov protiču sjajno, imamo idealne uslove za rad i vrhunske sparinge. Treninzi su naporni i raznovsrni, ali bez odricanja i teškog rada nema rezultata. Svi ćemo biti na 100 posto spremnosti i motivisanosti kada dođe trenutak da se uđe u ring u Jerevanu i bori za Srbiju“, istakao je srpski as Mirončikov, osvajač istorijske bronzane medalje na šampionatu sveta u Beogradu.

Na šampionatu Evrope u Jerevenu učestvovaće 38 zemalja.

 

 

IZVOR:RTS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*