Srpski i ruski narod privrženi slobodarskoj tradiciji

TANJUG

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević čestitao je Dan pobede nad fašizmom i izuzetnu organizaciju Vojne parade ministru odbrane Ruske Federacije Sergeju Šojguu i imenovanje za šefa Agencije „Ruska saradnja“ Jevgeniju Primakovu.

TANJUG

Čestitke su upućene u zvaničnim pismima koje je Đorđević uručio ambasadoru Ruske Federacije u Srbiji Aleksandru Bocan-Harčenku.

U pismu koje je namenjeno Šojguu navodi se da Vojna parada, predstavlja svečanost u kojoj su se ujedinili radost, sećanje i tuga, gde je ceo svet imao priliku da vidi moćno naoružanje kojim Ruska Federacija može da se pohvali, kao i vojnike i starešine koji su spremni da svojom čašću brane svoju domovinu.

Ponoseći se činjenicom da su srpski i ruski narod privrženi slobodarskoj tradiciji i da su u Drugom svetskom ratu bili na istoj strani prava i pravde, borićemo se i u budućnosti za važnu misiju očuvanja teško stečene slobode, mira i stabilnosti, poručio je ministar.

On je ministru odbrane Ruske Federacije poslao i poštansku marku koju je Srbija prva u svetu izdala u čast proslave 75- godišnjice od pobede u Drugom svetskom ratu i Besmrtnog puka, na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i na predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prema njegovim rečima, Srbija je privilegovana najbližim prijateljstvom sa Ruskom Federacijom i iskreno je zahvalna na pruženoj podršci državnim i nacionalnim interesima naše zemlje.

Ovom prilikom ambasador Bocan-Harčenko uručio je Đorđeviću poziv za posmatranje procesa glasanja o odobravanju izmena i dopuna Ustava Ruske Federacije, koje se održava 1. jula u toj zemlji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*