Šta je Kurti poručio Eskobaru i Lajčaku ostavljajući ih da čekaju – kraj utakmice?

PRINTSCREEN YT
NOVI SAD –

Koordinator Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji (NKEU) za poglavlje 35 Dragiša Mijačić ocenio je da je kašnjenje premijera Kosova Aljbina Kurtija na sastanak sa specijalnim predstavnicima Evropske unije i Sjedinjenih Država zbog fudbalske utakmice poruka da se neće povući pod pritiscima.

U emisiji „Pravi ugao“ na RTV Vojvodine, Mijačić je rekao da je Kurti u ponedeljak uveče zbog fudbalske utakmice pola sata kasnio na sastanak, što je bio „hladan tuš“ i poruka pregovaračima da se neće povući pod pritiscima.

Gabrijel Eskobar je danas objavio jednu novu informaciju sa tog sastanka, a to je da su Kurtiju dali dva dana da se odluči o zahtevima, posle čega će verovatno uslediti konkretne akcije, naveo je Mijačić.

Izaslanici EU i SAD, Miroslav Lajčak i Gabrijel Eskobar su kosovskom premijeru predstavili predlog u tri tačke za izlazak iz krize na severu Kosova – prvo je deeskalacija situacije, drugo su brzi izbori na severu i treće je povratak dijalogu za normalizaciju.

Lajčak i ekobar su danas u Beogradu razgovarali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je posle sastanka objavio na instagramu poruku da je dvojici zvaničnika rekao da je Srbija oduvek bila „konstruktivan, dosledan i pouzdan partner,“ da Priština treba da ispuni svoje obaveze.

 

 

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*