Šta su građani Srbije najviše guglali u 2022: Đoković, Konstrakta, prvenstvo u Kataru…

Kompanija Google objavila je svoju tradicionalnu godišnju listu najpretraživanijih pojmova po zemljama.
Novak Đoković našao se na vrhu liste najtraženijih pojmova u Srbiji, a takođe je bio najpretraživanija osoba u kategoriji ličnosti iz oblasti sporta. O interesovanju za aktivnosti srpskog tenisera govori i činjenica da je Đoković najpretraživaniji sportista i na globalnoj Google listi.
Aktuelna globalna i lokalna dešavanja, kao što su situacija u Ukrajini i izbori u Srbiji, takođe su privukli pažnju najvećeg broja ljudi i našli se među top tri najtraženija pojma u Srbiji.
Učešća srpskih nacionalnih timova na velikim sportskim događajima su tradicionalno propraćena velikim interesovanjem, pa su se tako na listi najtraženijih pojmova našli i aktuelno Svetsko prvenstvo u fudbalu, kao i Eurobasket.
Konstrakta je privukla ogromnu pažnju domaće i svetske javnosti, a visok plasman predstavnice Srbije na Evroviziji ove godine doneo joj je peto mesto i na Google godišnjoj listi najtraženijih pojmova u Srbiji.
Građani Srbije su tokom 2022. godine na Google pretraživaču pored aktuelnih događaja, poznatih sportistkinja i sportista, pretraživali i aktuelne televizijske programe. TV ostvarenja koja su ove godine privukla najviše pažnje televizijske publike su domaća serija „U klinču“, strane serije „Stranger Things“ i „Euphoria“, domaća ostvarenja „Azbuka našeg života“ i „Ubice mog oca“.
Listu najtraženijih filmova tokom 2022. godine u Srbiji predvode domaće ostvarenje „Zlatni dečko“, strani filmovi „Don-t Look Up“ i „Through My Window“.
Najpretraživaniji sajmovi i festivali ove godine u Srbiji bili su Beer Fest, Sajam knjiga, Exit, Music week i Sajam automobila.
IZVOR:021.RS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*