Stamenković: Verovatno ćemo neke svadbe morati da prekinemo

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković izjavio je da je prethodnog vikenda najviše kontrola poštovanja mera bilo u javnom prevozu i da je uočeno dosta nepravilnosti.
Stamenković: Verovatno ćemo neke svadbe morati da prekinemo

Foto: Pixabay
Stamenković je za RTS naveo da je tokom ovog vikenda bilo više od 250 kontrola javnog prevoza, autobusa u međugradskom i međumesnom saobraćaju.
Za sada je izrečeno preko 20 prekršajnih naloga, a više od 550.000 dinara je iznos izrečenih naloga.
Stamenković je istakao da su krenuli od pravnih lica i da su kažnjeni određeni autobuski prevoznici.
Svi vozači koji nisu nosili maske dobili su prekršajne naloge, a tek ćemo sada pooštriti nadzore nad objektima koji iznajmljuju svoje sale za svadbena veselja i proslave„, najavio je Stamenković.
Najavio je da će pojačane kontrole biti sprovedene od četvrtka do nedelje i ukazao da će verovatno neke svadbe morati da budu prekinute i nekim vlasnicima objekata biti izrečena mera zabrane korišćenja i upotrebe tih prostorija.
Stamenković je najavio i ukrštanje inspekcija i zajednički rad na terenu.
Sigurno ćemo raditi koordinisane zajedničke nadzore, napravljeni su parovi inspekcija koji će raditi na terenu i sve to treba da prema određenim subjektima i delatnostima da efekte na terenu, ne samo zbog obima kažnjavanja, nego i masimalnog preduzimanja mera shodno zakonu„, rekao je Stamenković.
IZVOR:021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*