Stanari Limana blokirali radove Gradskog zelenila

Stanovnici Limana jutros su zaustavili izgradnju prostora za išetavanje pasa u Ulici Milice Stojadinović Srpkinje, saznaje 021.rs.

Građani su stali između radnika Gradskog zelenila, nezadovoljni što se ograda i prostor za išetavanje pasa postavlja pored samog dečijeg igrališta, mada je njihov zahtev ranije bio da to bude razdvojeno.

Kako su ispričali za 021.rs, zelena površina oivičena ulicom Boška Buha i Narodnog fronta je presečena Ulicom Milice Stojadinović Srpkinje i od ranije ima dečije igralište, a oni su još pre 6-7 godina putem lokalne mesne zajednice zvanično tražili da prostor za išetavanje pasa bude sa suprotne strane i udaljen od igrališta.
Građani su radove zaustavili tako što stoje u grupama na mestu gde radnici Zelenila treba da postave ogradu. Čekaju, kako kažu, dalji razvoj događanja.

Istovremeno, na istom mestu, nastavljaju potpisivanje peticije u kojem se protive da se baš na ovom prostoru sagradi vrtić, kao i obližnja garaža i druge garaže na Limanu i sagradi saobraćajnica uz sam Most slobode, koja će zauzeti deo Limanskog parka.

Takođe, građani potpisuju i peticiju da se uvede plava zona parkiranja u ovom delu grada. Oni kažu za 021.rs da misle da je neko iz Gradske uprave baš zbog njihovih peticija i protesta na predlog novog urbanističkog plana odlučio da pošalje radnike Zelenila, kako bi posle mogao da kaže da „Limanci ne znaju šta hoće“. Zapravo se radi o tome da se prostor za pse postavlja pored igrališta i suprotno od predloga stanovnika ovog kvarta.

U Gradskom zelenilu su za 021.rs potvrdili da su po nalogu njihovi radnici u subotu počeli sa gradnjom prostora za išetavanje pasa na Limanu II, ali druge informacije za sada nisu mogli da daju.

Inače, kako saznajemo, radnici Zelenila napustili su lokaciju nakon reakcije građana.
Autor: 021.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*