STANJE NA PUTEVIMA

BEOGRAD –

Meteorolozi su za danas najavili intenzivne padavine, a moguće su i nepogode praćene gradom i olujnim vetrom, pa Auto-moto savez Srbije apeluje na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

AMS S navodi i da se na vreme treba informisati o stanju i prohodnosti puteva, kao i o uslovima prelaska granice.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 05.15 časova, putnička vozila na graničnom prelazu Preševo na izlazu iz Srbije čekaju sat i po.

Na Gradini putnička vozila na izlazu iz zemlje čekaju oko 80 minuta, dok se na Horgošu, na ulazak u Srbiju, zadržavaju jedan sat.

Oprez u vožnji zbog pljuskova, gužve na putevima tek slede

Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Duško Pešić, izjavio je danas da je najopasniji period za vožnju kada posle suvog i toplog vremena padnu kiše, a očekuje da se sledeće nedelje biti još veće gužve na putevima.

„Kada su u pitanju vremenski uslovi, uvek posle toplog vremena, kad dođu prve kiše, to je najopasniji period. Kada se pojave ovakve jake kiše, vidljivost je smanjena i uvek je savet da zaustavimo vozilo i sačekamo da veliki pljusak prode. Važno je što prve kapljice vode sa prašinom stvaraju kuglice na podlozi, što utiče na stabilnost vozila“, rekao je Pešić.

On je za RTS napomenuo da treba izbegavati noćne uslove vožnje.

„Statistike nam govore da se najveći broj nezgoda dešava od ponoći do šest ujutru. Događaju se na delovima puteva koji su monotoni. U takvim nezgodama ili je vozač ili su putnici spavali. Savet je da se krene ujutru na put, kada smo odmorni i važno je praviti pauzu na svakih dva sata u trajanju od po 15-ak minuta i da uzimamo što više tečnosti“, kazao je Pešić.

Umor nam je, ističe, veliki problem.

„Važne su pauze, da krenemo naspavani. Na svim odmorištima se nalaze policijske patrole. Pojačano prisustvo policije garantuje sigurnost svim onima koji odmaraju na tim mestima“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, posebno će sledeće nedelje biti gužvi na putevima.

„Turisti koji su oko 1. jula prošli, sada se vraćaju, a imamo nove turiste koji danas i sledeće nedelje dolaze. Veliki broj vozila je na putevima i tek će ih biti sledeće nedelje“, naveo je Pešić.

Gužva na Gradini, obustavljen saobraćaj u desnoj cevi tunela

Na auto-put E-80, smer ka graničnom prelazu Gradina, zbog zadržavanja vozila danas na graničnom prelazu Gradina, obustavljen je saobraćaj ispred desne tunelske cevi tunela „Pržojna Padina“, saopštilo je JP „Putevi Srbije“.

Policija reguliše saobraćaj povremenim propuštanjem vozila, a mole se učesnici u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*