Stanković: Nema razmene teritorija

Preševo, Bujanovac i Medveđa su bili, jesu i ostaju sastavni delovi Srbije, i o tome nema razgovora, a kamoli pregovora sa bilo kim, imajući u vidu stavove naše države, međunarodne zajednice, pa i najviših državnika iz Tirane, ako to ima neki značaj, izjavio je predsednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković.

Stanković: Nema razmene teritorija 1

Stanković je za današnje „Večernje novosti” izjavio da razmenu teritorija ili priključivanje „takozvanom Kosovu traže oni koji očigledno ne znaju koliko je ljudi izgubilo život” da bi živeli u zajedništvu sa svojim komšijama, „bez obzira na njihovu nacionalnu i versku opredeljenost”.

Na pitanje kako komentariše odluku albanskih partija da samo one formiraju vladajuću koaliciju u Bujanovcu, Stanković je rekao da se „odgovorni i obrazovani” ljudi, kao i društva sa „dokazanim demokratskim vrednostima i principima” uglavnom zalažu da u međuetničkim sredinama bude formirana vlast „proporcionalna nacionalnom sastavu stanovništva”.

On smatra da Srbi i Albanci treba da žive zajedno, „a ne jedni pored drugih”, kao i da veruje da je njihov zajednički život „dobrobit” za oba naroda.

Kako je naveo, on nema „ništa protiv” odluke lokalnih lidera Albanaca da sami upravljaju lokalnom samoupravom, i dodao da „svako” mora da zna da se Srbija nije odrekla stanovništva koje živi u Preševu, Bujanovcu i Medveđi.

Izvor:Danas

Foto: Medija centar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*