Stefanović: Nedopustivo vređanje i nipodaštavanje vojnika

(Foto Ministarstvo odbrane)

Potpredsednik Vlade i ministrar odbrane dr Nebojše Stefanovića izjavio je danas da su izrečene neoprostive uvrede za oficirsku i vojničku čast, za poziv koji je za naš narod najviša dužnost, kroz celu njegovu istoriju, pa i sada, prenosi agencija Tanjug.

„Nažalost, tek danas sam saznao da je Milomir Marić, na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, najgrublje vređao oficire, vojnike i vojni poziv uopšte. Da je rekao da su oficiri ‘primitivni ljudi’, da ‘u vojsku idu najgluplji’, da „ko nije ni za šta, ide u vojsku”, naveo ministar odbrane u izjavi za javnost.

„Hoću da podsetim Milomira Marića na heroje sa Košara, hoću da ga podsetim na Milana Tepića i Stojadina Mirkovića, na Milenka Pavlovića, na hiljade drugih vojnika, podoficira i oficira, ali i na njihove porodice koje je uvredio ovakvim gestom. Ovi ljudi su dali za Srbiju najvrednije što su imali – svoje živote, a od Srbije nisu tražili ništa zauzvrat”, kazao je Stefanović.

Nedopustivo je, naglašava, da bilo ko vređa i nipodaštava naše vojnike i starešine, velike ljude i patriote, koji su davali i svoje živote kada je to bilo potrebno za odbranu otadžbine.

„Neću dozvoliti da se kalja ime onih koji Srbiju vole više od svega i koji se za nju bore svakog dana i noći, živeći za nju i njeno sigurno nebo i zemlju”, rekao je Stefanović.

Podseća da je ovo zemlja velikog Živojina Mišića, Radomira Putnika, Stepe Stepanovića, zemlja koja slavi ime svakog palog vojnika za našu slobodu danas.

„Ovo je zemlja čiju slobodu danas dugujemo svakom od njih, ali i svakom čoveku u uniformi koji danas stoji na snegu, dostojan grba Vojske Srbije i svoje zastave. Niko nema pravo da blati ime i čast srpskog vojnika jer su oni ponos svoje zemlje i svih njenih građana”, zaključio je Stefanović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*