Stigao prvi avion sa opremom za mobilnu bolnicu

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik dočekao je večeras na banjalučkom aerodromu avion sa prvim kontingentom opremom za mobilnu bolnicu koju su preuzeli predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Foto: RTRS

 

Za nabavku pokretne bolnice Vlada Srpske izdvojila je 3,6 miliona KM.

Foto: RTRS

Foto: RTRS

Pokretna bolnica imaće svu potrebnu prateću opremu kao što je prijemno odjeljenje, kancelarijsko odjeljenje, apoteka, laboratorija sa laboratorijskom opremom, oprema za medicinske sestre, za intenzivnu njegu, za hospitalizaciju, tuševi, ve-ce moduli sa kabinama, generator, električni distributivni centar, te set za distribuciju vode i kuhinja.

Premijer Srpske rekao je prethodno za RTRS da je mobilna bolnica vlasništvo Republike Srpske i da će služiti za situacije poput ove sa virusom korona.

Višković je rekao da je spremna lokacija u Zalužanima za postavljanje mobilne bolnice ukoliko to bude potrebno.

– Imamo objekat koji je mobilan, koji ne traži nikakvu infrastrukturu. Taj objekat će služiti građanima u svim nepredviđenim situacijama. To potvrđuje da Srpska i u vrijeme krize i pandemije razmišlja dugoročno – istakao je on.

On je poručio da Srpska trenutno raspolaže dovoljnim brojem respiratora i testova za korona virus, te da se očekuje intenzivnije testiranje.

– Očekuje se nabavka više od 200 respiratora – naveo je Višković.

IZVOR: RTRS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*