Studenti iz Banja Luke u poseti Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je predstavnike Univerziteta u Banja Luci, odnosno Studentske organizacije Fakulteta političkih nauka, koji su u studijskoj poseti Novom Sadu od 22. do 24. marta.

„Želimo da se upoznamo sa ovim studentima i da im pokažemo kako institucije funkcionišu i na lokalnom i na regionalnom nivou, a dobra spona je i saradnja univerziteta iz naša dva grada. Mi smo takođe gradovi pobratimi tako da imamo dobre odnose i realizujemo zajedničke aktivnosti u brojnim oblastima. Drago mi je što će studenti iz Banja Luke posetiti institucije u Novom Sadu koje su za njih relevantne, i nadam se da će im ta iskustva koristiti u daljem školovanju i radu. Novi Sad je snažan partner Banja Luci u pripremi za kandidaturu za Evropsku prestonicu kulture za 2024. godinu, a želimo i da ih, u okviru OPENS-a povežemo sa našim omladinskim organizacijama, koje nisu samo korisnici budžetskih sredstava već učestvuju u donošenju odluka“ – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević poželevši studentima srdačnu dobrodošlicu u Novi Sad.

Predsednik Studentske organizacije Fakulteta političkih nauka iz Banja Luke Ljubinko Jović zahvalio se na prijemu i rekao da ova poseta za njih predstavlja izuzetno dobar vid prakse.

Studentska organizacija Fakulteta političkih nauka bavi se naučnim i humanitarnim radom, a studijskim putovanjima nastoje da bolje upoznaju studente sa funkcionisanjem državnog i društvenog sistema u Srbiji i doprinesu jačanju veza između Republike Srbije i Republike Srpske. Tokom boravka u Novom Sadu tridesetoro studenata već je posetilo Pokrajinsku vladu, a posetiće, između ostalog, i Maticu srpsku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*