Subotica:Gradonačelnik Bakić primio delegaciju Streljačkog kluba Spartak

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se danas sa delegacijom Streljačkog kluba Spartak koju su činili predsednik kluba Branko Bajić, trener Milan Jarić i takmičarke: Jelena Todorović, Milica Ikić i Sanja Sremački. Prijem u Zelenoj sali Gradske kuće upriličen je povodom velikog uspeha ženske seniorske ekipe SK Spartak koja je na Prvenstvu Srbije u gađanju serijskom vazdušnom puškom za sve kategorije i standardnim vazdušnim pištoljem za pionire i pionirke (B i C program), održanom nedavno u sali subotičke Tehničke škole „Ivan Sarić“, u gađanju serijskom vazdušnom puškom u ekipnom plasmanu zauzela prvo mesto.

Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio kako maj u Gradskoj kući protiče u znaku sporta, da je danas imao susret sa još jednom sjajnom subotičkom ekipom – šampionkama Streljačkog kluba Spartak i da je, osim osvojene titule prvaka države u seniorskoj ženskoj konkurenciji na tek minulom Prvenstvu Srbije u gađanju vazdušnim oružjem, član seniorske ekipe Jelena Todorović osvojila i bronzanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji, takođe u gađanju serijskom vazdušnom puškom.

„Čestitam damama Streljačkog kluba Spartak na ovom izuzetnom uspehu, a ono što bih posebno istakao jeste izvanredna organizacija najmasovnijeg nacionalnog takmičenja u gađanju vazdušnom puškom i vazdušnim pištoljem. Taj uspeh nije slučajno došao, u njega je uloženo mnogo truda i rada, posebno od strane trenera i predsednika Upravnog odbora ovog kluba, Milana Jarića, i predsednika Streljačkog kluba Spartak, Branka Bajića. Ovaj klub je iz takmičenja u takmičenje beležio sve bolje rezultate, a kruna tog rada i napora jeste osvajanje šampionske titule u ženskoj seniorskoj konkurenciji“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

 

Dodao je da su na ovom prvenstvu uspešni bili i strelci Streljačko-streličarskog kluba Vojnik, iz Subotice, koji su ekipni vicešampioni u gađanju vazdušnom puškom u seniorskoj konkurenciji, i da su u takmičarskoj 2021/2022. godini četiri subotička sportska kolektiva osvojila ekipne šampionske titule, a da su tri ekipe vicešampioni države Srbije.

„To svedoči da je Subotica grad sportova i ova takmičarska sezona će biti zlatnim slovima upisana u istoriju subotičkog sporta. Streljački klub Spartak, inače, ima 207 članova od kojih se njih 50 aktivno takmiči u pionirskoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji. Ovom klubu još jednom čestitam na uspehu i u ime lokalne samouprave i lično ime želim još mnogo medalja i puno dobrih rezultata, a takmičarima blistave karijere. Uspesi sportista vezani su za promociju Subotice i zato često ponavljam, i uvek ću ponavljati, da su sportisti najbolji ambasadori ovog grada“, zaključio je gradonačelnik Stevan Bakić.

 

Na srdačnom prijemu i podršci gradonačelniku su se zahvalili Milan Jarić i Branko Bajić. Jarić je, između ostalog, naglasio da Subotica i Streljački klub Spartak nikada do sada nisu bili domaćini ovako značajnog i masovnog takmičenja, a Branko Bajić da je publicitetu Prvenstvu Srbije u gađanju serijskom vazdušnom puškom za sve kategorije i standardnim vazdušnim pištoljem za pionire i pionirke doprinela i činjenica da je ovo takmičenje svečano otvorio gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

 

Takmičarka Jelena Todorović takođe je izrazila zahvalnost gradonačelniku Bakiću na srdačnom prijemu i podršci koju Grad Subotica pruža Streljačkom klubu Spartak. Ona je podvukla da joj je bilo zadovoljstvo da u seniorskoj konkurenciji puca sa Milicom Ikić i Sanjom Sremački, mlađim juniorkama SK Spartak pred kojima je, kako je rekla, uspešna streljačka karijera.

Nakon obraćanja medijima, gradonačelnik Bakić je delegaciji SK Spartak i Jeleninom sinu – Mihailu Todoroviću, uručio prigodne poklone – knjige, a Milan Jarić je gradonačelniku Bakiću predao majicu Streljačkog kluba Spartak i trenerku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*