Subotica:Poslovni prostor koji je izdat „Fondacija Kapetan Dragan“ izdat je u zakup po svim propisima

Dana 06.11.2020. godine, Službi za poslovne prostore Grada Subotice obratila se „Fondacija Kapetan Dragan“  molbom za dodelu poslovnog prostora u Subotici, Maksima Gorkog 20.

„Fondacija Kapetan Dragan“ registrovana je u Agenciji za privredne registre pod šifrom delatnosti 9499, u  cilju „promovisanja, zaštite i unapređenja humanitarnih aktivnosti“, a članom 58. stav 1. tačka 2. Odluke o davanju u zakup poslovnih prostora Grada Subotice (“Službeni list Grada Subotice” br. 14/18) propisano je da se poslovni prostori mogu izuzetno dati u zakup neposrednom pogodbom u slučaju kada zakup traže domaće humanitarne organizacije, parlamentarne političke stranke, organizacije i udruženja građana iz oblasti zdravstva, kulture, nauke, prosvete, sporta, socijalne i dečije zaštite, zaštite životne sredine, pod uslovom da taj prostor ne koriste za ostvarivanje prihoda; agencije, direkcije i druge službe i organizacije čiji je osnivač nosilac prava javne svojine, a za koje osnivačkim aktom nije utvđena obaveza tih nosilaca da im obezbede poslovni prostor za rad.

Komisija za poslovni prostor Grada Subotice je na sednici održanoj 25.11.2020. godine, razmatrala predmetnu molbu, jednoglasno donela pozitivan zaključak o dodeli poslovnog prostora i predložila Gradonačelniku donošenje Rešenja o dodeli poslovnog prostora u zakup, te je 30.11.2020. godine i doneto Rešenje o davanju u zakup poslovnog prostora na osnovu kog je zaključen Ugovor sa „Fondacijom Kapetan Dragan“ .

Naglašavamo da je predmetni poslovni prostor čak 3 puta bezuspešno oglašavan radi izdavanja u zakup (21.05.2019. godine, 28.10.2019. godine i 03.03.2020. godine).

S obzirom da poslovni prostor nakon 3 oglašavanja nije izdat u zakup i da do momenta podnošenja molbe od strane Fondacije nije bilo drugih zainteresovanih, Komisija je Gradonačelniku predložila donošenje Rešenja o davanju poslovnog prostora u zakup, a uzimajući u obzir da su ispunjeni svi propisani uslovi.

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*