Subotica:Saopštenje Gradskog štaba za vanredne situacije

Prema Izveštaju koji je Zavod za javno zdravlje Subotica uputio Gradskom štabu za vanredne situacije, od početka epidemije COVID-19 pa do današnjeg dana, Zavod za javno zdravlje Subotica registrovao je 379 lica obolelih od oboljenja COVID-19 sa adresom prebivališta na teritoriji grada Subotica, što znači da je u odnosu na prethodnih nedelju dana obolelo 19 naših sugrađana. Na teritoriji Severnobačkog okruga, na današnji dan registrovano je ukupno 470 obolelih (Bačka Topola 75, Mali Iđoš 16).

Broj smrtnih ishoda koji se mogu dovesti u vezu sa oboljenjem COVID-19 za grad Subotica iznosi 15, za Bačku Topolu 2, i za Mali Iđoš 0.
Epidemiološka situacija se i dalje ocenjuje kao nepovoljna, ali ohrabruje činjenica da već drugu nedelju za redom beležimo trend poboljšanja.
Građani i ustanove trebalo bi da nastave sa neophodnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi trenda obolevanja i u narednom periodu bio silazni.
Prema podacima subotičke Opšte bolnice, u poslednja 24 sata u Kovid respiratornoj ambulanti Opšte bolnice Subotica obavljeno je ukupno 27 pregleda pacijenata, od čega 20 kontrolnih. Tri pacijenta su zadržana na bolničkom lečenju, dok je pet pacijenata otpušteno na dalje kućno lečenje i izolaciju.
Trenutno se na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice nalazi ukupno 36 pacijenata.

Tri pacijenta nalaze se u Kovid jedinici intenzivnog lečenja, od toga jedan na mehaničkoj ventilaciji.
Među zdravstvenim radnicima nije registrovan nijedan novi slučaj infekcije Korona virusom.
Pridržavanje svih propisanih preventivnih mera i dalje je neophodno, jer isključivo od nas samih zavisi kretanje broja obolelih u
narednom periodu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*