Sud odlučio: Zeljkoviću i ostalim određen pritvor

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomesečni pritvor Branislavu Zeljkoviću, direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i ostaloj trojici osumnjičenih za zloupotrebe prilikom nabavki koje je Institut provodio.

Sud odlučio: Zeljkoviću i ostalim određen pritvor

Osumnjičenima je određen pritvor u trajanju od mjesec dana.

“Postupajući sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci doneo je rešenje kojim je prema osumnjičenima B. Z, S. B, D. D. i S. M. zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili B. Z. krivično delo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja Krivičnog zakonika Republike Srpske, S. B. i D. D. krivično delo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja u pomaganju u sticanju sa krivičnim jelom zloupotreba u postupku javne nabavke, a S. M. krivično delo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja u pomaganju određen pritvor koji može trajati najduže jedan mesec, a koji pritvor se ima računati počev od časa lišenja slobode”, saopšteno je iz Okružnog suda u Banjaluci.

Podsećamo, Republičko javno tužilaštvo zatražilo je juče određivanje pritvora Branislavu Zeljkoviću, direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te ostaloj trojici osumnjičenih za zloupotrebe prilikom nabavki koje je Institut provodio u vreme pandemije kovid 19.

Pored Zeljkovića, uhapšeni su vlasnik turističke agencije „Travel 4 Fun“ Saša Marković, direktor firme „Promeding“ Dragan Dubravac i direktor „Procontrola“ Slavko Bojić.

 

 

 

IZVOR:BN

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*